Φλερτάρετε στο Instagram χωρίς να εκτεθείτε

Instagram

Η αναγκαιότητα της εποχής προστάζει το φλερτ να γίνεται κυρίως από τα social media. Βέβαια τις περισσότερες φορές αυτό αναλαμβάνουν να το κάνουν οι άντρες. Αλλά και οι γυναίκες μπορούν με το σωστό τρόπο να δείξουν την προτίμησή τους, χωρίς να χάσουν τον ρόλο τους. Το φλερτ  στο Instagram, μάλιστα είναι η νέα μόδα.

Προσοχή όμως στον απαιτητικό και ύποπτο κόσμο των social media, υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες για να τραβήξεις την προσοχή κάποιου. Για να κεντρίσεις το ενδιαφέρον του χωρίς να σε πει ενοχλητική και να σε παρεξηγήσει.

Κάνε follow

Το πρώτο βήμα είναι τόσο απλό. «Ακολούθησέ» τον ή στείλε αίτημα, αν δεν έχει ανοιχτό προφίλ (καλό σημάδι). Δεν είναι και πολύ νορμάλ ν’ αρχίσεις να πατάς απανωτά την καρδούλα σε κάποιον που δεν έχει ιδέα για το ποια είσαι. Το πιο πιθανό σ’ αυτή την περίπτωση είναι να πιστέψει ότι έκανες like κατάλάθος, ή-ακόμα χειρότερα- ότι «κατασκοπεύεις» το λογαριασμό του.

Μην κάνεις like σε ό,τι ποστάρει

Αντιθέτως, στρέψε την προσοχή σου σε φωτογραφίες όπου η πλειοψηφία του κόσμου δεν κάνει likes και σχόλια. Για παράδειγμα: σχεδόν όλοι έχουν την τάση να κάνουν like ή σχόλιο σε φωτογραφίες που είναι πιο αποκαλυπτικές. Κράτα την αυτοκυριαρχία σου και μην πατήσεις like. Προτίμησε μια πιο μαζεμένη ή καλλιτεχνική. Ίσως και κάποια που είναι λίγο διαφορετική όπως για παράδειγμα  ένα τοπίο.

Κάνε έξυπνα σχόλια

Παρατήρησε για λίγες μέρες το προφίλ του και κάνε τον mention σε μια φωτογραφία σου που θα του θυμίσει μια δική του. Αν για παράδειγμα πόζαρε με ένα burger στο χέρι, κάνε το ίδιο και «φώναξε» τον με το mention ή με tag. Δεν είναι χαζό ούτε περίεργο. Ίσα ίσα που εκδηλώνει ενδιαφέρον με ένα πιο χαλαρό τρόπο.

Ξεκίνα συζήτηση

Τα σχόλια -όπως κατάλαβες και παραπάνω- δεν είναι απαραίτητο να υποδηλώνουν ή να εκφράζουν κάτι. Μπορούν κάλλιστα ν’ αποτελέσουν και το ξεκίνημα μιας ωραίας συζήτησης. Ρώτα τον για παράδειγμα που τράβηξε την φωτογραφία. Σε ποιο μέρος βρίσκεται, τι τρώει ή ότι κάτι σου θυμίζει το σκηνικό. Οτιδήποτε μπορεί να σου δώσει αφορμή να μπεις σε διάλογο, είναι δέκα φορές καλύτερο από ένα ξερό σχόλιο, το οποίο θα μπει στην «αποθήκη» με όλα τα υπόλοιπα.

Να φλερτάρεις με τον σωστό τρόπο

Το φλερτ στα social media θέλει μεράκι.Τι κι αν έχεις τη διάθεση να πεις κάτι καλό; αν δεν επιλέξεις τον σωστό τρόπο, θα πάει στο βρόντο. Και όταν κάποιος δεν σε βλέπει μπροστά του, οι κανόνες είναι πάντα διαφορετικοί. Το ερώτημα λοιπόν παραμένει: πώς θα φλερτάρεις χωρίς να παρεξηγηθείς; Η απάντηση είναι απλή. Να είσαι ο διακριτική, να έχεις χιούμορ και να είσαι ο εαυτός σου.

ΠΗΓΗ

Leave a comment

Your email address will not be published.

*