Το CERN τζογάρει: Το πείραμα που ή θα σώσει τη Γη ή θα διαλύσει το σύμπαν

Ποιο το καθοριστικό πείραμα του CERN;

Ενα πείραμα που είτε θα αλλάξει το σύμπαν, είτε σύμφωνα με ορισμένα σενάρια κινδυνολογίας, θα σημάνει το τέλος του, ετοιμάζονται να κάνουν οι επιστήμονες του CERN.

Στην περίπτωση που πετύχει το πείραμα, μπορεί να δώσει ενδείξεις διαστάσεων πέρα από το μήκος, το πλάτος, το βάθος και τον χρόνο και να ξαναγράψει όχι μόνο τα βιβλία της Φυσικής αλλά και της Φιλοσοφίας.

Οι επιστήμονες στη Γενεύη, όπου βρίσκεται ο Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων (LHC) ετοιμάζονται να εκτοξεύσουν τα επίπεδα ενέργειας σε μια προσπάθεια να ανιχνεύσουν μαύρες τρύπες, σημάδι πολυσύμπαντος, αλλά όπως σημειώνουν είναι πιθανό να υπάρξει διαρροή βαρύτητας του δικού μας σύμπαντος σε κάποιο παράλληλο.

Οι επικριτές μάλιστα του LHC, προειδοποιούν πως ο επιταχυντής σωματιδίων υψηλής ενέργειας θα σημάνει το τέλος του σύμπαντός μας με τη δημιουργία μιας μαύρης τρύπας!

Σύμφωνα με τους θεωρητικούς του Cern, μόνο η βαρύτητα μπορεί να περάσει από το ένα σύμπαν σε άλλες διαστάσεις. Αν αυτές υπάρχουν τότε οι επιστήμονες πιστεύουν πως θα μείωναν την ενέργεια παραγωγής μαύρων τρυπών.

Ο Αχμέντ Φαράγκ Αλι τονίζει πως αν ανιχνευθούν μαύρες τρύπες στο LHC με τα προβλεπόμενα επίπεδα ενέργειες, τότε θα αποδειχθεί πως η ύπαρξη παράλληλων συμπάντων.

«Αν οι μαύρες τρύπες δεν ανιχνευτούν στα προβλεπόμενα επίπεδα ενέργειας, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει τρία πράγματα. Είτε ότι δεν υπάρχουν επιπλέον διαστάσεις, είτε ότι είναι μικρότερες από ό,τι περιμέναμε, είτε ότι οι παράμετροι πρέπει να τροποποιηθούν», αναφέρει.

Πηγή

Leave a comment

Your email address will not be published.

*