Πως να περιποιηθείς το λιπαρό σου δέρμα

Όπως όλες μας γνωρίζουμε το πιο δύσκολο δέρμα είναι το λιπαρό. Δεν είναι μόνο ότι θέλεις τρομερή προσπάθεια ώστε να δείχνει υπέροχο το μακιγιάζ σου, αλλά και μόνο αυτή η αίσθηση στο πρόσωπο σου είναι αρκετή για να σου χαλάσει την διάθεση.

Και τι κάνεις λοιπόν γι’ αυτό, απλά το αποδέχεσαι; Φυσικά και όχι! Ακολούθησε τους 7 τρόπους που έχω να σου προτείνω και θα δεις σίγουρα μεγάλη διαφορά.

Μην πλένεις συνέχεια το πρόσωπο σου

Όταν έχεις να κάνεις με ένα λιπαρό δέρμα, σίγουρα η πρώτη σου σκέψη είναι ότι θα πρέπει να πλένεσαι όσο πιο συχνά μπορείς.

Αυτό μπορεί να σε ανακουφίζει, καθώς αισθάνεσαι την επιδερμίδα σου καθαρή και φρέσκια, αυτός όμως είναι ένας από τους χειρότερους τρόπους για να βοηθήσεις το δέρμα σου.

Αντ’ αυτού μπορείς να χρησιμοποιείς μία με δύο φορές την ημέρα ένα καθαριστικό προσώπου, ειδικό για την λιπαρή σου επιδερμίδα με βάση gel.

Όταν έχεις λιπαρό δέρμα είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις ποια προϊόντα θα πρέπει να βάλεις στο πρόσωπό σου.

Εάν χρησιμοποιείς ένα foundation πλούσιο σε έλαια, δοκίμασε ένα προϊόν με βάση τα ορυκτά. Σε γενικές γραμμές, το καλύτερο μακιγιάζ προσώπου για την δική σου επιδερμίδα είναι εκείνο που δεν περιέχει έλαια.

Επίσης, πολύ καλή επιλογή θα ήταν τα foundation που υπόσχονται ότι δεν δημιουργούν μαύρα στίγματα, άρα δεν θα μπλοκάρουν τους πόρους του δέρματος.

Πολλές γυναίκες πιστεύουν ότι θα πρέπει να αποφεύγουν τις ενυδατικές κρέμες, επειδή χειροτερεύουν την επιδερμίδα τους. Τεράστιο λάθος!

Θα πρέπει να χρησιμοποιείς καθημερινά μία κρέμα ειδική για τον τύπο του δέρματος σου, ώστε να μπορέσεις να καταπολεμήσεις το πρόβλημα σου.

Καλή επιλογή θα ήταν μία ενυδατική κρέμα που περιέχει ταλκ.

Να είσαι σίγουρη ότι κάνοντας απολέπιση μία με δύο φορές την εβδομάδα, θα καταφέρεις να καθαρίσεις σε βάθος τους πόρους σου από τα βακτήρια, αλλά και τα νεκρά κύτταρα.

Αυτός ο τρόπος θα συμβάλει στο να αποθαρρύνει την εξέλιξη της ακμής και το πρόσωπο σου θα δείχνει πιο λείο και καθαρό.

Με την συνεργασία της Χριστίνας Σαράντη – Αισθητικός

Πηγή

Leave a comment

Your email address will not be published.

*