Υπερηχητικό επιβατικό αεροσκάφος με εκπληκτική θέα!

Αμερικανική εταιρεία παρουσίασε τα σχέδια ενός υπερηχητικού τζετ που θα μετατρέπει σε μια γρήγορη υπέροχη… βόλτα τα πολύωρα σήμερα αεροπορικά ταξίδια. Εκτός από τη μεγάλη ταχύτητα, το σκάφος αυτό θα προσφέρει μοναδική… θέα στους επιβάτες του.

Το σκάφος ονομάζεται S-512 και είναι μια ιδέα της εταιρείας Spike Aerospace που εδρεύει στη Βοστόνη. Το μήκος του θα φτάνει τα 45 μέτρα και το άνοιγμα των φτερών του τα 20 μέτρα. Θα μπορεί να μεταφέρει 12-18 επιβάτες έχοντας αυτονομία 7.408 χλμ. Η προηγμένη τεχνολογία και ο αεροδυναμικός σχεδιασμός του θα του επιτρέπει να καλύπτει την απόσταση από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο σε 3-4 ώρες από 6-7 που είναι σήμερα.

spike_512b

Το αερσκάφος θα αναπτύσσει ταχύτητα 1,6-1,8 Mach τη στιγμή που τα σημερινά επιβατικά αεροπλάνα ταξιδεύουν με 0,85 Mach.

Επαναστατικός είναι και σχεδιασμός της καμπίνας όπου αντί για τα συμβατικά παράθυρα στο σκάφος θα είναι ενσωματωμένη μια τεράστια υψηλής ανάλυσης οθόνη που θα προβάλλει εικόνα από κάμερες εγκατεστημένες στο εξωτερικό δίνωντας στους επιβάτες την αίσθηση της απεριόριστης θέας από το… παράθυρο. Η εταιρεία υπολογίζει το κόστος ανάπτυξης και υλοποίησης του σχεδίου στα 80 εκ. δολλάρια και δηλώνει έτοιμη να υποδεχτεί τους πρώτους τους επιβάτες το 2018.

Πηγή

Leave a comment

Your email address will not be published.

*