«Είναι αδύνατο να αποφευχθεί η αναβάθμιση στα Windows 10;», ρωτούν οι χρήστες

H απάντηση της Microsoft αναμένεται με αφορμή τις επικριτικές αναφορές που κάνουν λόγο για εξαναγκασμό των χρηστών των Windows 7 και Windows 8.1 να αναβαθμίσουν στα Windows 10. Οι μόνες διαθέσιμες επιλογές που παρέχονται στους χρήστες στο σχετικό μήνυμα του συστήματος είναι να προβούν στην αναβάθμιση «τώρα» ή να την προγραμματίσουν για «αργότερα», όχι όμως να την παρακάμψουν.

Νωρίτερα, είχε διαπιστωθεί ότι η εταιρεία ανάπτυξης των Windows, προχωρούσε στην μεταφορά των αρχείων αναβάθμισης στην νέα έκδοση του λειτουργικού, μεγέθους περίπου 6GB, στους υπολογιστές των χρηστών με Windows, χωρίς την συγκατάθεσή τους και μάλιστα σε κρυφό φάκελο. Το γεγονός αφορούσε σε εκείνους που είχαν ενεργοποιημένη την αυτόματη ενημέρωση του συστήματος, Automatic Updates, η οποία, αυτονόητα, αφορά σε κρίσιμες και άλλες ενημερώσεις, όχι πάντως σε νέα έκδοση των Windows.

Η διαδικασία που αναιρεί την μεταφορά των αρχείων εγκατάστασης υπό προϋποθέσεις είναι εκτενής και ενδέχεται να περιλαμβάνει την επέμβαση στο κρίσιμο Registry των Windows. Περιγράφεται στην διεύθυνση https://support.microsoft.com/en-us/kb/3080351

Το θέμα εντόπισε ο Τζος Μέιφιλντ, ο οποίος έχει αναπτύξει ένα εργαλείο που αναιρεί την αυτόματη διαδικασία μεταφοράς των αρχείων αυτών, σημειώνει απευθυνόμενος στους χρήστες του GWX Control Panel, ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την νεότερη αυτή ενόχληση: την παράκαμψη της εγκατάστασης των Windows 10 μια για πάντα. Εάν έχετε λάβει το μήνυμα
“Your upgrade to Windows 10 is ready” ή It’s almost time for your upgrade,” το utility GWX Control Panel δεν μπορεί να σας βοηθήσει, σημειώνει ο δημιουργός του.

Το Inforworld.com αναφέρει ότι ο χρήστης των Windows 8.1 θα μπορούσε να έχει προλάβει να ορίσει σημεία επαναφοράς του συστήματος σε προηγούμενη ημερολογιακά κατάσταση (πριν τις 15 Σεπτεμβρίου 2015) και να αξιοποιήσει το System Restore για να το επαναφέρει. Εάν τότε απαλλαγεί από το ανεπίκλητο μήνυμα αναβάθμισης στα Windows 10, τότε το GWX Control Panel θα τον απαλλάξει από τα αλλεπάλληλα μηνύματα της εταιρείας για αυτό το σκοπό.

Προηγουμένως, ενόχληση εξέφραζαν πολλοί χρήστες για το αυτόματο κατέβασμα των αρχείων εγκατάστασης αλλά και την αυτόματη ενημέρωση των Windows 10 Home.

Πηγή

Leave a comment

Your email address will not be published.

*