Αυτός είναι ο αστυνομικός που καταδικάστηκε σε 263 χρόνια φυλακή επειδή…

Ο Ντάνιελ Χόλτσκλαου, πρώην αστυνομικός της Οκλαχόμα Σίτι, στις ΗΠΑ, καταδικάστηκε σε 263 χρόνια φυλάκισης για το βιασμό και την κακοποίηση πολλών Αφροαμερικών γυναικών κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

Ο Χόλτσκλαου κρίθηκε ένοχος σε 18 κατηγορίες από τις 36 που τον βάρυναν, κυρίως για βιασμό και παρά φύσιν ασέλγεια δια της βίας, βάσει των δικαστικών εγγράφων που επικαλείται ο ιστότοπος ενημέρωσης για τις δικαστικές υποθέσεις της Οκλαχόμα. «Έτσι είναι. Δεν ήταν έκπληξη», σχολίασε ο δικηγόρος του Σκοτ Άνταμς στα μέσα ενημέρωσης κατά την έξοδό του από το δικαστήριο.

Εναντίον του Χόλτσκλαου είχαν προσφύγει οι εισαγγελείς της Οκλαχόμα και πολλές Αφροαμερικανίδες που είχαν πέσει θύματα του αστυνομικού, μεταξύ των οποίων η Τζάνι Λίγκονς και η Ντιμίτρια Κάμπελ.

Η Λίγκονς, η οποία είχε προσφύγει συλλογικά μαζί με άλλες κατά του πρώην αστυνομικού, δήλωσε ότι ο Χόλτσκλαου είχε «κάνει χρήση υπερβολικής και παράνομης βίας» σε κατάχρηση του αξιώματός του και έβαζε στόχο συστηματικά «γυναίκες μέσης ηλικίας Αφροαμερικανίδες, τις οποίες έκρινε ότι ήταν ευάλωτες» για να τις βιάσει προκαλώντας τους «πολύ μεγάλη ψυχική και συναισθηματική οδύνη».

Πηγή

Leave a comment

Your email address will not be published.

*